Logo Trubacki Orkestar

Trubači Split 062314253

Na obali Jadranskog mora, između starih kamenih zgrada i mediteranskog duha, smestio se grad Split – biser Dalmacije i grad koji odiše živopisnom atmosferom i kulturnom raznolikošću.

Splitke Harmonije

Muzika ima posebno mesto u srcima Splićana. Grad je domaćin raznim muzičkim ansamblima i manifestacijama koje slave bogatu kulturnu baštinu i tradiciju. Tradicionalne dalmatinske pesme, tamburaški orkestri i klapa ansambli često ispunjavaju vazduh veselim notama. Trubačka tradicija možda nije najpoznatija u Splitu, ali muzika je neodvojivi deo lokalnog načina života. Uživajte u klasičnim dalmatinskim pesmama dok šetate starim gradskim jezgrom ili prisustvujete koncertima na otvorenim trgovima i trgovima.

Kulturno Nasleđe i Festivali

Split se ponosi svojom bogatom kulturnom baštinom. Gradski muzeji, kao što je Arheološki muzej Split i Muzej grada Splita, čuvaju neprocenjive kulturne dragulje i pružaju uvid u istoriju grada. Pored toga, Split je domaćin raznim kulturnim festivalima tokom cele godine, uključujući Festival mediteranskog filma, Splitsko kulturno leto i brojne druge događaje koji istražuju različite aspekte umetnosti i kulture.

Grad Sačuvanih Antika

Split je grad koji čuva antičko nasleđe. Dioklecijanova palača, pod zaštitom UNESCO-a, svedoči o bogatoj prošlosti grada i arhitektonskoj izvanrednosti. Tisuće godina stara palata danas je živa gradska četvrt i kulturno središte. Gradski trgovi i perivoji često postaju mesta za umetničke performanse i kulturne manifestacije.

Muzika za Svačiji Ukus

Split je grad koji ceni raznolikost u muzici. Pored dalmatinskih pesama, ovde možete uživati u koncertima različitih žanrova, uključujući klasičnu muziku, rock, pop i mnoge druge. Gradski koncertni prostori i terase kafića često privlače muzičke talente iz Hrvatske i šire.

Otkrijte Split

Split je grad koji će vas osvojiti svojom antičkom prošlošću, prelepom obalom i kulturnim nasleđem. Bez obzira na vaša interesovanja, Split nudi jedinstvena iskustva koja će obogatiti vaše putovanje. Istražite Dioklecijanovu palaču, uživajte u lokalnoj muzici i upoznajte kulturnu raznolikost ovog prelepog dalmatinskog grada.

Kontaktirajte Nas:

Ako želite da vaša manifestacija u Splitu bude obogaćena trubačkom tradicijom i muzičkim čarolijama, slobodno kontaktirajte Orkestar Trubača na 062314253.

Orkestar Trubača nije samo muzički ansambl, već i čuvar kulturnog nasleđa ovog grada. Njihove trube donose ne samo zvuk, već i osećaj pripadnosti i radosti. Sa bogatim iskustvom i izvanrednim kvalitetom, ovaj orkestar je pravi izbor za svaku priliku u srcu Splita.

Kontaktiraj nas na broj:

062314253