Logo Trubacki Orkestar

Trubači Šibenik 062314253

Na obali Jadranskog mora, između impozantnih tvrđava i šarmantnih kamenih ulica, smestio se grad Šibenik – biser Srednje Dalmacije i kulturna oaza koja nudi mnoge zanimljivosti i istorijska blaga.

Šibenske Harmonije

Muzika ima posebno mesto u srcima Šibenčana. Grad je domaćin mnogim muzičkim ansamblima i manifestacijama koje slave bogatu kulturnu baštinu. Tradicionalne dalmatinske pesme i tamburaški orkestri često ispunjavaju vazduh veselim notama. Dok trubačka tradicija možda nije najprepoznatljivija u Šibeniku, muzika je neodvojivi deo svakodnevnog života. Uživajte u zvucima tamburica dok šetate gradskim ulicama ili se prepustite muzičkim nastupima na otvorenim trgovima i trgovima.

Kulturno Nasleđe i Festivali

Šibenik se ponosi svojom bogatom kulturnom baštinom. Gradski muzeji, kao što je Muzej grada Šibenika i Muzej crkve sv. Frane, čuvaju neprocenjive kulturne dragulje i pružaju uvid u istoriju grada. Pored toga, Šibenik je domaćin raznim kulturnim festivalima tokom cele godine, uključujući Šibensko kulturno leto, Festival dalmatinske klape i brojne druge događaje koji istražuju različite aspekte umetnosti i kulture.

Grad Tvrđava i Katedrala

Šibenik je grad sa impozantnim tvrđavama i katedralom sv. Jakova koja je pod zaštitom UNESCO-a. Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava sv. Nikole svedoče o bogatoj istoriji grada, dok katedrala sv. Jakova oduševljava posetioce svojom grandioznošću. Gradski trgovi često postaju mestima za umetničke performanse i kulturne manifestacije.

Muzika za Svačiji Ukus

Šibenik je grad koji ceni raznolikost u muzici. Pored dalmatinskih pesama, ovde možete uživati u koncertima različitih žanrova, uključujući klasičnu muziku, pop, rock i mnoge druge. Koncertne dvorane i amfiteatri često privlače muzičke talente iz Hrvatske i šire.

Otkrijte Šibenik

Šibenik je grad koji će vas osvojiti svojim tvrđavama, predivnim zalascima sunca i kulturnim nasleđem. Bez obzira na vaša interesovanja, Šibenik nudi jedinstvena iskustva koja će obogatiti vaše putovanje. Istražite njegove istorijske znamenitosti, uživajte u lokalnoj muzici i upoznajte kulturno bogatstvo ovog prelepog dalmatinskog grada.

Kontaktirajte Nas:

Ako želite da vaša manifestacija u Šibeniku bude obogaćena trubačkom tradicijom i muzičkim čarolijama, slobodno kontaktirajte Orkestar Trubača na 062314253.

Orkestar Trubača nije samo muzički ansambl, već i čuvar kulturnog nasleđa ovog grada. Njihove trube donose ne samo zvuk, već i osećaj pripadnosti i radosti. Sa bogatim iskustvom i izvanrednim kvalitetom, ovaj orkestar je pravi izbor za svaku priliku u srcu Šibenika.

Kontaktiraj nas na broj:

062314253